Μετά το τέλος της αναμέτρησης, Αστέρας Βάρης-ΑΣ Ρόδου ακολούθησε η συνέντευξη τύπου. 

Δείτε τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές: 

Ο ποδοσφαιριστής της Ρόδου Στέλιος Καψάλης δήλωσε:

Ήταν ένα πολύ σημαντικό και μεγάλο αποτέλεσμα για εμάς γιατί αγνιζόμασταν απέναντι στον πρώτο της βαθμολογίας με πολλά προβλήματα γιατί είχαμε τραυματίες και πολλούς τιμωρημένους, μας ανάγκασαν να αλλάξουμε το αγωνιστικό μας πλάνο.
Μόλις σκοράραμε, στη συνέχεια καταφέραμε να αντέξουμε στη πίεση της ομάδας του Αστέρα και πήραμε αυτό το μεγάλο αποτέλεσμα.

Ο αρχηγός του Αστέρας Βάρης Θανάσης Μάγγος τόνισε:
Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες και των δύο ομάδων για τη σημερινή προσπάθεια. Είδαμε ένα ανοιχτό και ποιοτικό παιχνίδι, δυστυχώς για την ομάδα μου δεν καταφέραμε να πάρουμε ούτε το βαθμό της ισοπαλίας σήμερα παρά τη πολύ μεγάλη προσπάθεια.
Παιχνίδια σαν το σημερινό μεγαλώνουν την ομάδα μου και αποδεικνύουν ό,τι παρόλο σήμερα κάναμε μία ήττα, δικαίως είμαστε ψηλά στη βαθμολογία, δεν είναι τυχαίο γεγονός ό,τι βρεθήκαμε στις πρώτες θέσεις μετά απο 10-11 αγωνιστικές, μπορεί σήμερα να χάσαμε αλλά το πρόσωπο που δείξαμε απέναντι σε μία πάρα πολύ καλή και ποιοτική ομάδα, αποδεικνύουν ό,τι η ομάδα μου έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Η προσπάθεια ήταν μεγάλη, δυστυχώς δεν ευοδώθηκε με το αποτέλεσμα . Η ομάδα μου έδειξε χαρακτήρα και παρότι δεν πήραμε αποτέλεσμα αυτά τα αποτελέσματα σε χαλκεύουν σαν ομάδα και σε οδηγούν στη συνέχεια.
Καλή συνέχεια στην ομάδα της Ρόδου εύχομαι τα καλύτερα. Η ομάδα μου απο αυτά τα αποτελέσματα γίνεται πιο δυνατή και θα το αποδείξει στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Για τη νίκη της Ρόδου επί του Αστέρα Βάρης ο προπονητής της ομάδας κ. Σπύρος Μπαξεβάνος επισήμανε:

Να δώσω συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες Φάνηκε ό,τι ο Αστέρας δίκαια είναι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, σαν καινούργιος προπονητής, με πολλές απουσίες.
Τεράστια η προσπάθεια των παικτών μου σήμερα, θέλει και τύχη για να πάρεις ένα αποτέλεσμα. Παρά τη πίεση και τις ευκαιρίες που δεχθήκαμε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο απο την ομάδα του
Αστέρα πήραμε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο.
Να ευχηθώ στον Αστέρα και στον προπονητή της ομάδας καλή συνέχεια.

Για τη πίεση του Αστέρα Βάρης στο δεύτερο ημίχρονο:
Αναγκαστικά οι παίκτες μου γύρισαν πιο πίσω απο συντήρηση των ποδοσφαιριστών. Εμείς δεν είχαμε επιλογές ούτε για τις αλλαγές που θέλαμε να κάνουμε. Περιμέναμε να δεχθούμε τη πίεση, με τον τρόπο που παίξαμε θα δεχόμασταν γκολ μόνο δικό μας λάθος.

Ο προπονητής του Αστέρα Βάρης Γιώργος Καβάσης για την αναμέτρηση με τη Ρόδο τόνισε:

Είναι απο αυτά τα ματς που δυστυχώς σε γεμίζει ικανοποίηση η προσπάθεια των ποδοσφαιριστών σου, η εικόνα της ομάδας σου, αλλά σε αφήνει με πικρία το αποτέλεσμα.
Αυτά έχει το ποδόσφαιρο, δεν κερδίζει πάντα αυτός φαίνεται καλύτερος τη συγκεκριμένη μέρα.
Δεχθήκαμε ένα γκολ απο στατική φάση, απο εκεί και πέρα ήμασταν κυρίαρχοι για το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, θα μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει, ενδεχομένως μετά να άλλαζε και όλη η εικόνα του παιχνιδιού. Δεν ευτυχήσαμε να σκοράρουμε, παρόλο που δουλέψαμε πολύ το ματς, ρισκάραμε δεν ήρθε τελικά το γκολ και δεν πήραμε ούτε το βαθμό της ισοπαλίας.

Είμαι ευχαριστημένος απο τη προσπάθεια όλων των παιδιών, ειλικρινά δεν έχω κανένα παράπονο, όλο δώσανε τον καλύτερο τους εαυτό μέχρι το τελευταίο λεπτό για να ανατρέψουνε τη κατάσταση αλλά δεν ήρθε. Το έχω ξαναπεί κοιτάμε όλα τα παιχνίδια ξεχωριστά, αλλά έτσι είναι η φιλοσοφία μας, σε κάθε παιχνίδι να αγωνιζόμαστε για το μαξιμουμ των βαθμών.

Να δώσω συγχαρητήρια και στην αντίπαλη ομάδα για τη προσπάθεια τους και να ευχηθώ καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα.